Willkommen

für unsere deutschsprachigen Fans gibt es unseren neuen Blog
whiskyfidomona.blogspot.com
Vielen Dank und Viel Spaß


Benvenuti sul nostro blog,

avete sentito parlare di noi? Siete amanti degli animali? Vi piacciono i lunghi cicloviaggi? Le avventure? Ebbene allora siete capitati giusti. Qui potete seguirci sul nostro tragitto per l´europa e sapere tutto sul viaggio straordinario, buona lettura.


Freitag, 26. Juni 2009

COSA SCRIVE LA STAMPA: DE STENTOR KAMPEN

Op fiets door Europa voor de honden

  vrijdag 26 juni 2009 | 07:00 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 01 juli 2009 | 15:36
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Freddy Schinkel Freddy Schinkel
KAMPEN - 'Een Europatoer op vier poten', zo noemen Antonio de Matteis en zijn vriendin Sabine Knoll de fietstocht die het tweetal dinsdag naar Kampen bracht.
Samen met de drie honden Whiskey, Mona en Fido zijn ze sinds augustus vorig jaar bezig met een fietstocht door Europa om aandacht te vragen voor de problematiek van gedumpte honden. En met twee fietskarren vol met tent, hond en een geplastificeerd bordje met uitleg lukt dat aardig. "Sommige mensen beginnen soms te huilen als ze onze verhalen horen en de honden zien", legt Antonio uit. "Alle honden die we bij ons hebben, hebben we opgevangen in Italië."

In oktober dit jaar hopen ze terug te keren naar Italië, na een fietstocht van ruim 12.000 kilometer. "Maar het is geen vakantie, keine urlaub!", vertelt De Matteis in een wonderlijke mengeling van Duits en Engels. "De karren die we achter onze fiets aantrekken, wegen ieder 110 kilo per stuk."

De honden lopen beurtelings naast de fiets of liggen in de kar erachter. Antonio en Sabine fietsen maximaal zo'n drie uur per dag waarna een camping of ander onderkomen wordt gezocht. Wie denkt dat Nederland geen zwerfhondenprobleem kent, heeft het volgens het duo absoluut mis. "Je ziet het hier niet, omdat er dierenasielen zijn. Maar waar wij vooral tegen waarschuwen is dat mensen soms een hond nemen voor de kinderen, en dat de dieren na een paar maanden weer van de hand worden gedaan. Als speelgoed."

In Kampen passeerden ze toevallig ijssalon Marena aan de Oudestraat, waar Antonio tot zijn vreugde een stukje van zijn Italiaanse thuisland terugvond. 'Gute kaffee.'

Via de website http://www.tonisabine.blogspot.com/ is het stel ook virtueel te volgen, totdat ze in oktober weer thuis zijn in Italië. En oh ja, daar wacht nog een huis vol dieren op ze, namelijk de andere tien zwerfkatten en honden die ze in de loop der tijden hebben opgevangen. "En die nu worden verzorgd door mijn zuster", haast Antonio zich te zeggen.

http://www.destentor.nl/regio/kampen/5166254/Op-fiets-door-Europa-voor-de-honden.ece?start=1&sort=desc

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen